Liv's nieuwe carbon Cyclocrosser: Brava Advanced pro

mardi 28 juillet 2020

Liv

De Brava Advanced Pro is de nieuwe carbon cyclocrosser van Liv. Hij is op maat gemaakt voor vrouwen en staat garant voor topprestaties. Profs rijden hiermee rond.

Liv Cycling komt op de markt met de Brava Advanced Pro-serie. Deze prestatiegerichte carbon cyclocrossfiets is gemaakt om op het hoogste niveau successen na te streven. Kenmerken van de Brava Advanced Pro zijn de wendbaarheid, de prettige handling en het optimale acceleratievermogen. Liv Cycling richt zich met de Brava Advanced Pro en al haar andere producten op vrouwen.

“We hebben de Brava Advanced Pro-serie zodanig ontworpen dat deze op maat is van vrouwen. Het was ons doel om competitief ingestelde crossers een ongeëvenaarde performance en maximale controle te bieden. Daarom is gekozen voor een frame en vork van carbon, Overdrive 2-stuurinrichting voor een nog directer stuurgedrag en uniek ontwerp van de onderbuis. Dat houdt de fiets schoon en maakt het gemakkelijk om hem over de schouder te nemen bij hindernissen”, zegt Meg Hung, productmanager bij Liv Cycling.

“Een ander groot pluspunt van de Brava Advanced Pro is de stijfheid. De torsiestijfheid en pedaalstijfheid maken de fiets ideaal voor als crossers maximale kracht moeten leveren en door de bochten gaan. De fiets gaat efficiënt om met geleverde energie. Dit alles draagt eraan bij dat crossers voor maximale prestaties kunnen gaan. Wie met de Brava Advanced Pro rondrijdt, heeft het gevoel over een geheim wapen te beschikken”, aldus Hung.


Getest door profs
Liv heeft bij de ontwikkeling van de Brava Advanced Pro dankbaar gebruikgemaakt van de kennis en ervaring van profs. Zo heeft zevenvoudig wereldkampioen veldrijden Marianne Vos (CCC-Liv) de cyclocrosser afgelopen winter uitvoerig getest. Haar inzichten zijn verwerkt in het eindproduct. Dat maakt de Brava Advanced Pro geschikt voor alle prestatiegerichte crossers. Of voor off-season trainingen over gevarieerd terrein met zowel verharde paden als modder- en zandstroken.

“Afgelopen seizoen heb ik met een prototype van de gloednieuwe Brava Advanced Pro gereden. Mijn seizoen was weliswaar korter dan voorzien, maar ik heb positieve eerste ervaringen opgedaan”, aldus Vos. “De Brava Advanced Pro is een responsieve, race-ready fiets met een stijf frame. Hij biedt een goede handling en snelle accelaratie. De combinatie van snelheid en controle is cruciaal om succesvol te zijn in het veldrijden.”

Frame voor vrouwen
Bij de ontwikkeling is de 3F-ontwerpfilosofie (Fit, Form en Function) van Liv het uitgangspunt geweest. Dat is terug te zien aan onder meer het frame en de vork van Advanced-Grade Composite. Met behulp van data over de lichaamsbouw van vrouwen is de geometrie afgestemd op hun specifieke behoeften. De gewichtsverdeling en houding op de fiets zijn dus optimaal. Crossers kunnen hun krachten maximaal en op een efficiënte manier kwijt.

Een tweede belangrijk kenmerk van het stijve framedesign is het gebruiksgemak. De bovenbuis is iets langer waardoor het ontwerp van de framedriehoek een open karakter heeft gekregen. Vrouwen kunnen sneller op- en afstappen en de fiets bij hindernissen gemakkelijker over de schouder nemen en dragen. Onderscheidend is verder de V-vormige onderbuis. Die zorgt voor een efficiënte afvoer van modder.

Veel controle en comfort
De OverDrive 2-stuurbuis en D-Fuse-zadelpen zijn licht van gewicht en zorgen voor een responsieve en wendbare rit en direct stuurgedrag. De front-end stabiliteit, de minder steile balhoofdbuishoek, het Liv All-Condition-stuurlint en de flat-mount schijfremmen verhogen het vertrouwen in de afdalingen, op technische parcoursen en in scherpe, snelle bochten.

De geïntegreerde zadelpenklem van de Brava Advanced Pro zit lager. Daardoor is het hefboomeffect iets groter, wat zorgt voor meer flexibiliteit en comfort tijdens het rijden. Bovendien is het frame dusdanig ontworpen dat het geschikt is voor zowel een D-Fuse als een dropper zadelpen (diameter: 30,9 millimeter). Op die manier kunnen crossers de zadelhoogte precies afstemmen op hetgeen de situatie in de veldrit verlangt.

Wedstrijdklaar
Met onder meer een 1x aandrijflijn, steekassen voor en achter, ruimte voor 45 millimeter brede banden en een tubeless set-up is de Brava Advanced Pro een veelzijdige cyclocrosser. Hij leent zich voor alle wedstrijden en parcoursen over verharde paden en zand- en modderstroken.

De nieuwe Brava Advanced Pro-serie is vanaf augustus verkrijgbaar. In de Benelux worden drie modellen aangeboden: de Brava Advanced Pro 0 (adviesverkoopprijs: € 4.899), Brava Advanced Pro 1 (adviesverkoopprijs € 3.599) en de Brava Advanced Pro 2 (adviesverkoopprijs € 2.599). Meer informatie is te vinden op: https://www.liv-cycling.com/nl/showcase/brava-advanced-pro.

Over Liv
Liv is het enige fietsmerk ter wereld dat zich uitsluitend op vrouwen richt. Het werd in 2008 opgericht door Giant-bestuurder Bonnie Tu als onderdeel van de Giant Group. Liv biedt innovatieve fietsen en bijbehorende uitrusting van het hoogste kwaliteitsniveau. Ze zijn voor alle vrouwelijke fietsers geschikt, van beginners tot profs. Liv heeft een wereldwijd netwerk van fietsspeciaalzaken en atleten en is betrokken bij tal van evenementen. Daarnaast is Liv online steeds nadrukkelijker aanwezig met informatie over fietstechniek, onderhoud, voeding, reizen en andere zaken die bij fietsen komen kijken. Zo ondersteunt Liv de community van fietsende vrouwen en is Liv een belangrijke informatiebron voor fietsers over de hele wereld.

Partager

Sections d'actualités