LIV CYCLING INTRODUCEERT DEVOTE GRAVELBIKE SERIES

mercredi 12 août 2020

Produits

Gravelbiking is wereldwijd, ook in Nederland, een niet te stoppen trend. Om die reden lanceert Liv Cycling nu een hoogwaardige gravelbike voor vrouwen: de Devote. Deze gravelbike is gemaakt om te presteren en kan zo nodig eenvoudig bepakt worden met tassen. Daarmee leent hij zich voor alle reisavonturen op twee wielen.

“Onze ontwerpers hebben zich gericht op de bouw van een clean, strak frame. Daarbij hebben de vrouwspecifieke geometrie en perfecte schokabsorptie de hoogste prioriteit gekregen. Ook aan andere belangrijke aspecten is gedacht, denk aan gravelspecifieke componenten, interne kabelgeleiding, de compatibiliteit van een dropper seatpost en een veelzijdige wielset”, zegt productcategoriemanager Ludi Scholz van Liv Cycling. “Dit alles geeft rijders de mogelijkheid om elk avontuur aan te gaan, ongeacht het terrein.”

De lichtgewicht Devote Advanced-serie is gebouwd volgens de 3F-ontwerpfilosofie (Fit, Form en Function) van Liv. Bij 3F draait het allemaal om kennis en data over gewichtsverdeling en lichaamsbouw van vrouwen wereldwijd. Liv weet daardoor precies hoe de geometrie van het frame en de vork, beide gemaakt van Advanced-Grade Composite, moeten zijn voor een optimale zithouding. Daarin kunnen vrouwen hun krachten maximaal en op een efficiënte manier kwijt.

Prototypes van de fiets zijn gefinetuned aan de hand van feedback van atleten die op ondersteuning van Liv kunnen rekenen. Onder hen Kaysee Armstrong, professioneel mountain- en gravelbiker van Liv Racing. Zij is tweevoudig winnaar van de Rebecca's Private Idaho. Dit is een vooraanstaand gravelevenement in de Verenigde Staten dat wordt georganiseerd door Rebecca Rusch.

“Als Liv-atleet had ik de kans om te rijden en testen met de eerste prototypes van de Devote. Mijn bevindingen heb ik gedeeld met de ontwerpers, engineers en categoriemanagers van Liv, waardoor ik een stempel heb kunnen drukken op het uiteindelijke design”, zegt Armstrong. “Het is geweldig om op deze manier bij een project betrokken te zijn. Je ziet de fiets tot leven komen. Dat is een van de redenen waarom ik graag onderdeel ben van het Liv-team. Ik denk dat iedere gravelbiker het met me eens zal zijn als ik zeg dat de Devote de ultieme avonturiersfiets is. Hij is klaar voor elke uitdaging.”

Gemaakt voor avontuur

De Devote-serie is vanaf nul ontworpen voor vrouwen die flexibiliteit zoeken om op elk type terrein te kunnen rijden en presteren. Maar ook om uitrusting mee te nemen voor uiteenlopende avonturen, steeds met maximale controle. De Devote is compatibel met spatborden en dragers, heeft interne kabelgeleiding en is voorzien van drie bidonhouders op alle framematen. Bovendien is de Devote Advanced compatibel met een 30.9 dropper seatpost.

Controle

Stabiliteit en het lichte gewicht zijn typische kenmerken van het frame en de vork van de Devote Advanced. Daarmee komt Liv tegemoet aan de behoeften van zowel prestatiegerichte gravelbikers als rijders die veel uren in het zadel willen doorbrengen. De Devote Advanced heeft diverse componenten die daarbij passen. Zo heeft deze gravelbike flat-mount schijfremmen voor uitzonderlijke remkracht. Deze zitten in het frame geïntegreerd voor cleane looks. Het OverDrive-stuur zorgt voor nauwkeurig stuurgedrag, terwijl het Liv All-Condition-stuurlint het contactoppervlak tussen stuur en handen comfortabel maakt.

Uitzonderlijk comfort

Het gravelspecifieke D-Fuse-stuur vergemakkelijkt de rit over ruig terrein, omdat het mogelijk is de handen breder te plaatsen. Tegelijkertijd is het stuur voldoende stijf en efficiënt voor pittige beklimmingen en sprints waarbij de rijder uit het zadel komt. Samen met de D-Fuse-zadelpen beschikt de Devote zo over twee belangrijke comfortvergroters. Trillingen vanuit het wegdek worden grotendeels weggefilterd, vermoeidheid blijft langer achterwege. Daardoor is het gemakkelijker om verder en sneller te rijden. Met ruimte voor 45c-banden en een wielset die speciaal is gebouwd om onder alle wegomstandigheden te presteren, leent de Devote zich voor ritten over divers terrein. De Devote is ook verkrijgbaar met een frame van ALUXX-Grade Aluminium en een vork van Advanced-Grade Composite.

Behalve Kaysee Armstrong rijdt ook elite gravelbiker en Liv-ambassadrice Rebecca Rush met de Devote. Rush is tevens auteur, Emmy-winnaar en oprichter van Rebecca's Private Idaho en de Mountainbike Hall of Fame. “De Devote biedt alles wat je verlangt van een gravelbike: snelheid, wendbaarheid en behendigheid. Deze fiets kan alles aan, van gravelraces en expeditieavonturen tot aan technische, ruige paden en singletracks. Vaak is het zo dat een alles-in-een-fiets compromissen op bepaalde prestatiepunten doet, maar dat is bij deze fiets niet het geval. De Devote is een alleskunner op gravelvlak. Hij voelt aan als een pittige racefiets en behendige mountainbike ineen.”

De nieuwe Devote-serie is nog deze zomer wereldwijd verkrijgbaar. Het overzicht van Liv-dealers is terug te vinden op: https://www.liv-cycling.coml/be/stores

Showcase Devote: https://www.liv-cycling.com/be/devote-series

Partager

Produits référents

Sections d'actualités