Tour de France Femmes 2024

Van 11 tot en met 15 augustus is de Tour de France voor vrouwen te gast in de Benelux. Vanaf het Grand Depart in Rotterdam tot het vertrek uit Bastenaken belooft het een waar wielerfeest te worden! Liv heeft als doel om meisjes en vrouwen te inspireren om te gaan fietsen. Mede daarom zijn wij o.a. sponsor van de witte trui, voor de beste in het jongerenklassement.

Doe jij ook mee met een van de vele activiteiten?

Van alles te doen!

De Fanzone is dé plek om de Tour de France Femmes te beleven.

De Fanzone is dé plek om de Tour de France Femmes te beleven. Er is altijd wel iets te doen bij een van de vele stands. Je kunt de etappes volgen op een groot scherm, kinderen kunnen fietsen op een tof parcours en er zijn diverse workshops te volgen. Natuurlijk kun je ook officiële merchandise scoren of heerlijk genieten in het zonnetje met wat te eten en te drinken. Uiteraard is Liv ook goed vertegenwoordigd op deze Fanzone met verschillende leuke activiteiten. Kom gerust bij ons langs! Liv is op de fanzones aanwezig in Rotterdam, Valkenburg en Bastenaken (België).

Toerversie Rotterdam

Voor ieder wat wils

In en rondom het Grand Depart in Rotterdam worden diverse activiteiten georganiseerd. Op zondag 11 augustus zijn er diverse toerritten. Er is voor ieder wat wils: van een tocht van 25 km voor het hele gezin tot een sportieve rit van 150 km en van alles daar tussenin.

Meer informatie over de Toerversie

Liv Ride

Inschrijvingen gesloten.

Op woensdag 14 augustus organiseren we speciale 'women only' Liv Ride naar de start van de vijfde etappe in Valkenburg. Rij je mee vanuit Eindhoven, Venlo, Roermond, Sittard-Geleen of Beek? Schrijf je vóór 1 juli in en ontvang een Liv-shirt (zie afbeelding) cadeau!*. UPDATE: De ride zit vol dus de inschrijvingen zijn gesloten.

* zolang de voorraad strekt

Klik hier voor meer info over de Liv Ride

Investering in de toekomst

SPONSOR VAN DE WITTE TRUI VOOR HET JONGERENKLASSEMENT

Liv wil zoveel mogelijk vrouwen in het peloton krijgen dus hoe meer jonge talentvolle vrouwen gaan wielrennen en de mogelijkheid krijgen zich op te werken naar het profcircuit, hoe beter! We zijn er dan ook ontzettend trots op dat we investeren in de toekomst van het vrouwenwielrennen door dit jaar opnieuw de witte trui te sponsoren.

Meer vrouwen op de fiets

Rotterdams Peloton

In aanloop naar Le Grand Départ zet Rotterdam zich in samenwerking met Liv in om meer Rotterdamse vrouwen op de fiets te krijgen. Tijdens Yellow Thursday op 18 april begon dat programma met een kick-off. Het doel waar we naartoe werken? Samen met een enthousiaste groep van 154 vrouwen - net zoveel als er straks in het profpeloton rijden - ontdekken hoe leuk fietsen kan zijn. Giant Group heeft 154 fietsen gedoneerd voor dit initiatief.

Tour de France Femmes programma in de Benelux

Zondag 11 augustus

Diverse toerritten rondom Rotterdam, voor ieder wat wils, met diverse leuke activiteiten op de Fanzone in Rotterdam

Maandag 12 augustus

Etappe 1:Rotterdam > Den Haag

124 km

Dinsdag 13 augustus

Etappe 2:Dordrecht > Rotterdam

67 km

Etappe 3:Individuele tijdrit

Rotterdam

6,3 km

Woensdag 14 augustus

Etappe 4:Valkenburg > Luik

122 km

Donderdag 15 augustus

Etappe 5:Bastenaken – Amnéville

150 km