Registreer nu jouw Liv fiets voor levenslange garantie.  Registreer nu!

Tour de France Femmes avec Zwift maakt een historische start!

maandag 25 juli 2022

Liv

Liv viert de Tour de France Femmes avec Zwift als een historische stap voorwaarts in het vrouwenwielrennen. Als een belangrijke partner van de Tour, sponsor van het klassement voor jonge renners van de Witte Trui en twee pro-teams en met de aanwezigheid van merkoprichter Bonnie Tu, toont Liv een vastberaden toewijding aan vrouwen.

Op zondag 24 juli 2022 schreven renners geschiedenis door de Tour de France Femmes avec Zwift te starten in de schaduw van de Eiffeltoren in Parijs en over de finish te komen op de Champs-Élysées. Het was een mooie start van de achtdaagse etappekoers, die de atleten door de noordelijke en oostelijke regio's van Frankrijk voert over 1.032 km, 13.140 hoogtemeters, twee bergetappes en 23 beklimmingen.

Liv tekende zich aan als een belangrijke partner van de Tour de France Femmes en sponsorde de Best Young Rider- classificatie, aangeduid door de witte trui. Na elk van de acht etappes ontvangt een jonge atleet de trui, waarmee zij andere jonge renners en toekomstig talent inspireert om hun professionele wielerdromen na te jagen. Aan het einde van de race wordt een overall winnaar bekend gemaakt.

De uitreiking van de witte trui voor de beste jonge renner na etappe 1, Tour de France Femmes avec Zwift. Jeff Clark foto.

Bonnie Tu, oprichter van Liv en een wereldwijde pionier op het gebied van vrouwenwielrennen, vertegenwoordigt Liv tijdens de Tour de France Femmes. Tu reikte de Witte Trui-prijs uit aan de eerste winnaar van de Witte Trui Maike van de Duin aan het einde van de eerste etappe en zal op woensdag 27 juli in de ProAm rijden naast Liv Racing Xstra-teamrijder Ayesha McGowan en Chelsie Tan, teamrijder van Team BikeExchange-Jayco. Tu's deelname is de eerste Taiwanese vrouw die is uitgenodigd om mee te rijden in de ProAm en staat symbool voor haar leidende positie en bekendheid als een van de meest invloedrijke vrouwen in de fietsindustrie.

"Sinds de oprichting van Liv is ons doel altijd geweest om de deelname van vrouwen aan het wielrennen te bevorderen, dus het sponsoren van de Tour de France Femmes avec Zwift was een natuurlijk verlengstuk van onze missie", zei Tu.

Bonnie Tu, juicht het peloton toe tijdens etappe 1, Tour de France Femmes Avec Zwift. Jeff Clark foto.

Liv Racing Xstra en Team BikeExchange-Jayco, de twee professionele damesteams van Liv, zijn vertegenwoordigd in de Tour de France Femmes en strijden om overwinningen tijdens de 8-etappes pro-race op de Liv Langma. Rachele Barbieri sprintte al naar een vierde plaats in de eerste etappe en de achtste in de tweede etappe. Kijk voor de overige etappes uit naar Thalita De Jong en Silke Smulders, een kanshebber op witte truien van Liv Racing Xstra. Racekandidaten van Team BikeExchange-Jayco zijn onder meer Kristen Faulkner en Alexandra Manly .

"Vrouwen de kans geven om deel te nemen aan de meest prestigieuze race op de weg, laat jonge meisjes zien dat ook zij hun dromen kunnen verwezenlijken en ernaar streven om op het hoogste niveau van de wielersport te strijden - iets waar Liv zich vanaf dag één aan heeft toegewijd", vervolgde Tu.

Jonge fans bereiden zich voor om te kijken bij Tour de France Femmes avec Zwift. Jeff Clark foto.

De inaugurele Tour de France Femmes avec Zwift zal tot nu toe de meeste media-aandacht hebben voor een wielerwedstrijd voor dames. Het wordt uitgezonden van 24-31 juli in meer dan 200 landen over de hele wereld.

Delen