Marianne Vos neemt in 2021 afscheid van het Liv WorldTour-team

donderdag 5 november 2020

Sponsoring

Nadat ze CCC-Liv de afgelopen twee jaar naar talloze overwinningen en podiumplaatsen heeft geleid zal Marianne Vos in 2021 doorstromen naar een nieuw team. Liv Cycling bedankt Marianne voor haar jaren als ambassadeur van Liv en haar voortdurende inzet voor de belangen van vrouwen in het fietsen.

2020 was het 14e seizoen voor Marianne Vos als profwielrenner. Vos begon haar samenwerking met Liv Cycling in 2012 als onderdeel van het Rabobank Vrouwenteam (later bekend als Rabo-Liv ); datzelfde jaar won ze een Olympische gouden medaille in Londen, wereldkampioenschappen op de weg en cyclocross en won ze de Giro Rosa, waarbij ze bovendien in vijf etappes de ritzege behaalde. Na twee jaar uit elkaar tijdens de seizoenen 2017-2018, was Vos 'terugkeer naar Liv in 2019 met het CCC-Liv Team één van haar meest succesvolle jaren, na terugkeer van een blessure in 2015 , met 19 overwinningen en de algemene titel van de UCI WorldTour Women's.

Vos haar bijdrage aan de sport, die wordt aangeduid als de grootste wielrenner aller tijden, gaat verder dan haar honderden overwinningen en 12 wereldkampioenschappen in verschillende wielerdisciplines. Vos is gedurende haar hele carrière een drijvende kracht geweest achter meer kansen, verslaggeving en compensatie voor vrouwelijke fietsers. Liv en Marianne Vos zullen altijd hetzelfde doel hebben: meer vrouwen op de fiets krijgen. Dus ongeacht welke trui ze draagt of op welke fiets ze rijdt, Liv Cycling blijft een fan van Marianne Vos.

"Dank je, Marianne, en veel geluk!"

Delen

Nieuwssecties

Liv
Liv
2 Artikelen