Liv wordt Technical Partner van Team BikeExchange-Jayco tot en met 2024

maandag 3 januari 2022

Sponsoring

Liv, het fietsenmerk dat toegewijd is om meer vrouwen kennis te laten maken met de fiets, heeft vandaag aangekondigd dat het Technical Partner zal zijn van Team BikeExchange-Jayco (voorheen GreenEDGE Cycling) tot en met 2024.

"We zijn er trots op Bike Exchange-Jayco te ondersteunen en het damesteam te laten racen op onze nieuwe Langma Advanced SL Disc", zegt Phoebe Liu, chief branding officer van Giant Group, waartoe ook de merken Liv, Giant, Momentum en CADEX behoren. “Deze samenwerking helpt om Liv's toewijding te vervullen om meer kansen en meer gelijkheid voor vrouwen in het professionele wielrennen te creëren, en we zijn verheugd om het succes van het team te volgen. We geloven dat door vrouwen op het hoogste niveau van het wegracen te ondersteunen, meer vrouwen geïnspireerd zullen worden om te fietsen.”

De aankondiging komt op het moment dat Team BikeExchange-Jayco zijn levendige nieuwe look presenteert, inclusief een aparte identiteit voor zijn Women's WorldTour-team met een knipoog naar Liv's opvallende aubergine-merkkleur.

“We zijn erg blij om Liv aan boord te verwelkomen als onze technische partner voor het damesteam. Ze steken niet alleen enorm veel tijd en energie in innovatie en technologie, maar de passie die ze naar het team brengen is iets dat we echt hebben gevoeld en enorm waarderen", zegt Brent Copeland, algemeen manager van Team BikeExchange-Jayco. “Werken met merken die geen middel onbeproefd laten, is erg belangrijk voor ons en de steun die ze het team hebben gegeven en het aantal middelen dat ze ons hebben gegeven, was ongelooflijk en het brengt veel enthousiasme met zich mee. Ons partnerschap is begonnen met sterke gemeenschappelijke doelen en we zullen er alles aan doen om deze doelen samen te bereiken. We beginnen het seizoen 2022 met vertrouwen en motivatie en we kijken uit naar deze geweldige reis.”

Liv zal Team BikeExchange-Jayco uitrusten met haar meest hoogwaardige producten, waaronder de Langma Advanced SL Disc en de Liv Rev Pro-helm. Het team zal ook nauw samenwerken met Liv om producten van de volgende generatie te testen en te ontwikkelen. Het partnerschap markeert een mijlpaal voor het in Australië geregistreerde team dat aan zijn 11e seizoen in het WorldTour-peloton begint.

Het team is verheugd om het raceseizoen 2022 van start te laten gaan met Liv en zes nieuwe rijders uit vier verschillende landen te verwelkomen in het damesteam. Het damesteam zal de belangrijkste wijziging in de selectie zien sinds de oprichting van het team in 2012, door Alexandra Manly (AUS), Georgia Baker (AUS), Nina Kessler (NED), Chelsie Tan Wei Shi (SGP), Ruby Roseman-Gannon ( AUS) en Kirsten Faulkner (VS). De zes nieuwe rijdsters zullen samenwerken met de terugkerende teamleider en tweevoudig Giro Rosa-podiumplaatser, Amanda Spratt, klaar voor haar 11e seizoen bij de ploeg.

Eerder dit jaar kondigde Liv aan dat het ook zijn titelsponsorschap voor het Liv Racing Xstra WorldTeam verlengde tot 2024 , evenals hun steun als hoofdpartner voor de inaugurele Tour de France Femmes avec Zwift door de witte trui voor het jonge rennersklassement te sponsoren.

Delen