Liv Racing wordt Liv Racing Xstra in 2022!

maandag 15 november 2021

Sponsoring

Liv Racing heeft namens Xstra Digital Storage een nieuwe partner en aandeelhouder mogen verwelkomen. Volgend jaar heet het team Liv Racing Xstra. Met deze nieuwe samenwerking wil de Nederlandse wielerploeg toetreden tot de absolute top van het vrouwenwielrennen.

Net als de wielerploeg is Xstra gevestigd in Oosterhout, Nederland. Het internationaal opererende bedrijf is gespecialiseerd in digitale opslag. Het verkoopt al 25 jaar hoogwaardige computercomponenten en producten voor gegevensopslag. Xstra heeft verschillende Europese kantoren en bedient klanten in heel Europa, Noord-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten. Xstra heeft enorme groeiambities.

Nieuw bedrijfsmodel

John Rasmussen, CEO van Xstra: “Iedereen die mij kent, weet dat ik een grote passie heb voor fietsen. De afgelopen jaren heb ik met veel interesse de snelle ontwikkeling van het vrouwenwielrennen gevolgd. Met deze samenwerking zetten we niet alleen Xstra positief op de kaart, maar doen we als aandeelhouders samen met de ploegleiding ook een poging om een nieuwe financiële structuur in het wielrennen te introduceren. Door breed financieel draagvlak te creëren, maken we het businessmodel achter een wielerploeg gezonder en toekomstbestendig.”

Ontwikkelen en winnen

Teammanager Eric van den Boom is blij met de komst van partner Xstra. “We zijn een van de langst actieve teams in het professionele vrouwenwielrennen en hebben in al die jaren een grote bijdrage geleverd aan de professionalisering van onze sport. Met de nieuwe, aanvullende samenwerking bouwen we voort op ons erfgoed en zijn we vooral heel erg gericht op de toekomst. Het is ons doel om door te groeien naar de absolute wereldtop, en dat op onze eigen, herkenbare manier die past bij het verleden van ons team. Wielertalenten ontwikkelen en samen succesvol zijn in de belangrijkste koersen. Dat is waar het allemaal om draait.”

Delen

Gerelateerde items