Skip to main content

Liv lanceert twee premium trekkingfietsen

maandag 11 november 2019

Product

In navolging van de trekkingfietsen in het middensegment introduceert Liv nu een gloednieuwe premium lijn: de Liv Lissom en Liv LaVie. Beide fietsen hebben vrouwspecifieke geometrie en componenten, zijn hoogwaardig afgewerkt en hebben snufjes die het merk al langer toepast op haar sportfietsen. Die keuzes in onderdelen maken de doorgaans langere trekkingtochten nóg prettiger.

Allround versus on-road
De Liv Lissom en Liv LaVie zijn gemaakt voor veel comfort op de langere tochten. De Lissom (vanaf 1.299 euro) met vaste voorvork leent zich vooral voor gebruik op de weg. Met de verende voorvork en bredere banden van 50 millimeter is de LaVie (vanaf 1.399 euro) een allround model dat ook op grover terrein een hoog comfortniveau biedt. De voorvork is luchtgeveerd en dus nauwkeurig op het gewicht en de voorkeuren van de fietser af te stellen. Het verschil tussen on-road en allround is ook terug te zien aan de componenten. De meest luxe uitvoering van de Lissom heeft een Shimano 105-groep (specifiek voor wegfietsen). Bij de LaVie is de meest luxe variant voorzien van een Shimano XT-groep (specifiek voor off-road fietsen).

Comfort op langere tochten
Overeenkomsten zijn er eveneens volop. Beide fietsen hebben een frame dat is gemaakt van ALUXX SLR aluminium, het lichtste aluminium dat Liv toepast. Bij glooiende routes in onder meer Limburg en de Ardennen, komt zo’n lichtgewicht frame van pas. Ook de derailleurversnelling maakt het klimmen gemakkelijker. Met de hydraulische schijfremmen bieden beide modellen veel remkracht onder alle weersomstandigheden. Extra comfort is er dankzij de D-Fuse zadelpen. Door zijn D-vorm absorbeert hij schokken veel beter dan een ronde zadelpen. Deze duurzame technologie is enkele jaren geleden ontwikkeld voor wielrensters die tijdens voorjaarsklassiekers kasseienstroken moeten trotseren. Beide fietsen hebben verlichting op naafdynamo en een geïntegreerd licht in het spatbord.

Geen oponthoud door lekke band
Een andere overeenkomst is dat beide premiumfietsen tubeless-out-of-the-box zijn. De velgen zijn standaard voorzien van speciaal velglint en ventielen, zodat een fietser desgewenst tubeless kan rijden, dus zonder binnenband. De geprepareerde velgen zorgen voor een luchtdichte sluiting. Door vloeibare latex in de band te spuiten, ontstaat een extra luchtdichte laag. Mocht de fietser in glas of een ander scherp voorwerp rijden, dan vult het gaatje zich met latex. De fietser kan in veel gevallen de rit probleemloos vervolgen. In het mountainbiken wordt al veel gekozen voor tubeless, in het wegwielrennen komt het nu sterk op. Giant is ervan overtuigd dat de technologie ook voor trekkingfietsers voordelen heeft.

Delen