Ontmoet Lisa

Lisa Tertsch is snel een opvallende naam geworden in de triatlonwereld. In 2019 werd ze op 21-jarige leeftijd uitgeroepen tot "Europese Vrouwelijke Triatleet van het Jaar". Dit onderstreept haar streven naar uitmuntendheid in de sport waar ze van houdt. Lisa's carrière in triatlon begon op natuurlijke wijze, voortkomend uit een achtergrond in zwemmen en hardlopen. Haar passie voor competitie heeft haar altijd gedreven, waardoor de overgang naar het wereldtoneel bijna onvermijdelijk leek. Van olympische kwalificaties tot het vieren van races met hamburgers, Lisa's reis is zowel inspirerend als herkenbaar. Lees ons interview om meer te weten te komen over haar triomfen, mentale strategieën en liefde voor haar EnviLiv Advanced Pro.

Liv: Hoe ben je in de triatlonwereld terechtgekomen en hoe voelde je je toen je besefte dat je op competitief niveau wilde meedoen?

Lisa: Het gebeurde heel natuurlijk. Ik zwom eerst, was toen succesvol in hardlopen, en toen miste alleen de fiets nog voor triatlon. Ik heb altijd deelgenomen aan competities en races zolang ik me kan herinneren, dus het was niet eens een bewuste beslissing, maar meer een kwestie van doorgaan met wat ik al deed.

Liv: Wie inspireerde je toen je jong was? En wie inspireert je nu?

Lisa: Iedereen die ergens uitmuntend in is en tegelijkertijd in balans is. Ik heb geen specifieke personen die me inspireren, maar ik luister veel naar wat anderen aan de top zeggen, doen en denken, en neem dan de delen die ik waardevol vind.

Liv: Kun je een memorabele race-ervaring delen die een significante invloed heeft gehad op je reis tot nu toe?

Lisa: Het kwalificeren voor de Olympische Spelen liet me zien dat ik echt kan bereiken wat ik probeer te doen, ik moet alleen geduldig zijn.

Liv: Mentale kracht is cruciaal in duursporten zoals triatlon. Hoe bereid je jezelf mentaal voor op de druk en uitdagingen van het concurreren op het hoogste niveau?

Lisa: Net zoals ik mijn lichaam voorbereid. Ik doe uitdagende trainingen die focus en goede besluitvorming vereisen, en neem dan veel rust en ontspanning om ervan te herstellen.

Liv: Kun je een bijzonder uitdagend moment in je reis beschrijven en hoe je het hebt overwonnen?

Lisa: Op een gegeven moment genoot ik niet meer van het dagelijkse trainingsproces. Dat was echt een uitdaging voor mij omdat ik altijd mijn kracht en motivatie haalde uit het genieten van het proces. Ik nam een pauze van de sport, probeerde andere dingen en onderzocht waarom ik de sport wilde doen. Toen ik een goede manier voor mezelf vond, kwam ik terug.

Liv: Op 21-jarige leeftijd werd je in 2019 uitgeroepen tot "Europese Vrouwelijke Triatleet van het Jaar". Welke adviezen zou je aspirant-atleten, vooral jonge meisjes, geven over het najagen van hun dromen in de sport?

Lisa: Ik zou hen aanraden om naar hun eigen lichaam en geest te luisteren, en een pad en systeem binnen de sport te vinden dat goed voor hen voelt.

Liv: Hoe vier je of ontspan je na een race, ongeacht het resultaat?

Lisa: Ik ga meestal eerst een burger en ijs eten en maak daarna een lange wandeling om te reflecteren en te ontspannen.

Liv: Hoe breng je graag je vrije tijd door wanneer je niet aan het racen of trainen bent?

Lisa: Ik leer graag over menselijk gedrag of doe iets creatiefs, zoals tekenen of haken.

Liv: Wat is het meest ongebruikelijke of interessante dat je ooit hebt gegeten tijdens het reizen?

Lisa: Ik probeer meestal bewust vast te houden aan voedsel dat ik ken en gewend ben als ik reis.

Liv: Heb je verborgen talenten of hobby's?

Lisa: Ik doe veel creatieve dingen, zoals naaien, tekenen, bakken en koken. Ik houd ervan om dingen met mijn handen te doen, waar je een tastbaar resultaat aan het einde van hebt.

Liv: Ben je een koffie- of theemens?

Lisa: 's Ochtends ben ik een koffiemens en 's avonds een theemens.

Liv: Wat vind je het leukst aan fietsen?

Lisa: Ik houd van het gevoel van vrijheid dat het me geeft. Je kunt op zoveel verschillende plaatsen komen met de kracht van je eigen lichaam.

Liv: Wat vind je het leukst aan je EnviLiv Advanced Pro?

Lisa: Ik houd van hoe de EnviLiv me laat voelen tijdens het rijden. Ik voel me snel en veilig tegelijk, en hoe veiliger ik me voel met mijn fiets, hoe meer risico's ik durf te nemen in een race.