Registreer nu jouw Liv fiets voor levenslange garantie.  Registreer nu!

Als toonaangevende speler op het gebied van E-bike technologie ontwikkelt en engineert Liv eigen batterijen. Deze voldoen aan de strengste veiligheidsnormen en behouden de levensduur van je E-bike, terwijl ze tegelijkertijd milieuvriendelijk zijn. Zo kun je jarenlang veilig genieten van je fiets.

WAT ZIT ER IN EEN ENERGYPAK SMART ACCU?

THERMISCHE ISOLATIE

Thermal Isolation

Anders dan andere merken wordt elke Liv batterijcel individueel gescheiden binnen een kooi om het risico op warmtepropagatie te verminderen en de warmteafvoer te verbeteren. Als een enkele cel oververhit raakt, voorkomt dit dat de warmte zich van de ene cel naar de andere verspreidt.

BATTERIJMANAGEMENTSYSTEEM

Battery Safety Image

Het batterijbeheersysteem van Liv controleert het batterijpakket en individuele cellen om ervoor te zorgen dat elke cel gereguleerd is voor maximale efficiëntie en het voorkomen van oververhitting. Met batterijregulering worden individuele cellen niet leeggetrokken of verslechterd, wat zorgt voor langdurige, consistente prestaties van de E-bike batterij.

Het systeem is ook uitgerust met temperatuursensoren, dus als de batterijtemperatuur te hoog wordt, wordt het ontladings- of laadproces tijdelijk onderbroken en hervat het pas wanneer de temperatuur weer normaal is.

WATERDICHTE HOES

Waterproof Sleeve

De afgesloten batterijbehuizing beschermt tegen vocht en als de behuizing van de batterij beschadigd raakt, zorgt een waterdichte hoes voor een extra beschermingslaag.

SMART CHARGER

Graph showing the battery health by surface pressure

Terwijl de E-bike wordt opgeladen, communiceert Liv's Smart Charger continu met de EnergyPak Smart batterij om ervoor te zorgen dat individuele cellen worden opgeladen met de optimale snelheid.

Een batterij verliest natuurlijk efficiëntie na verloop van tijd door gebruik, maar een oplader blijft opladen met dezelfde spanning en stroom, wat kan leiden tot een verhoogde batterijdruk en een verhoogd risico op gevaren.

Door de laadspanning en -stroom in de loop van de tijd te verlagen, houdt Liv's Smart Charger de batterijdruk stabiel, waardoor het risico wordt verminderd en de optimale levensduur wordt gegarandeerd. In extreem warm of koud weer past de Smart Charger de laadspanning aan, waardoor de efficiëntie van de batterij verder wordt verlengd.

60% STALLINGSMODUS

Storage Mode

De Smart Charger van Liv heeft een unieke 60% stallingsmodus voor rijders die van plan zijn hun batterij gedurende een langere periode niet te gebruiken. Wanneer deze geactiveerd is, zorgt deze modus ervoor dat de batterij slechts tot 60% wordt opgeladen, waardoor de batterijgezondheid wordt behouden en de levensduur van de batterij wordt verlengd.