Registreer nu jouw Liv fiets voor levenslange garantie.  Registreer nu!

Zie je door alle bomen het bos niet meer en heb je vragen over elektrisch fietsen? Hier zetten we de veelgestelde vragen op een rijtje.

WAT IS EEN E-BIKE OF ELEKTRISCHE FIETS PRECIES?

Onze E-bikes zijn elektrische fietsen met trapondersteuning. Ze zien eruit als een gewone fiets, met pedalen en versnellingen, maar ze hebben ook een motor, een batterij, een bedieningsunit en bieden ondersteuning tijdens het trappen. In tegenstelling tot E-bikes met een gaspedaal dat kan worden geactiveerd zonder te trappen, bieden onze e-bikes alleen krachtondersteuning tijdens het trappen, ook wel trapondersteuning of "pedal-assist" genoemd.

Terwijl je fietst bepaal je zelf welk ondersteuningsniveau de E-bike biedt; je moet trappen, maar hoe hard je trapt, is helemaal aan jou. En net als andere fietsen, ontwerpen we verschillende soorten E-bikes om aan de behoeften van elk type rijder te voldoen.

Lees meer over onze E-bikes en hoe ze werken

HOE IS HET OM OP EEN ELEKTRISCHE FIETS TE RIJDEN?

Stel je voor dat je een heuvel op rijdt, en een gigantische hand duwt je de helling op, of je hebt een stevige wind in de rug. Je bent nog steeds aan het werk, maar je komt de heuvel op met minder energie, waardoor je verder, langer en grotere heuvels kunt rijden. Heel gaaf!

HOE VER KAN IK RIJDEN MET MIJN LIV E-BIKE?

De actieradius van jouw E-bike - dat wil zeggen, hoe lang je met jouw E-bike kunt rijden voordat deze moet worden opgeladen - is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder motortype, terrein, vervoerd gewicht, bandenspanning, temperatuur, ondersteuning modus en batterijcapaciteit. Zorg ervoor dat je dit weet voordat je vertrekt en je niet kilometers van huis vast komt te zitten zonder batterij!

We bieden drie motortypes, elk met een bereik dat afhangt van jouw EnergyPak-model en geselecteerde ondersteuningsmodus.

SyncDrive Core-bereik: 40km-240km

SyncDrive Sport-bereik: 30km-210km

SyncDrive Pro-bereik: 30km-190km

Heb je een rit gemaakt die langer is dan je verwachte batterijduur? Geen probleem, je kunt een EnergyPak range extender installeren, of een tweede accu meenemen, om het bereik van je E-bike te vergroten.

Meer informatie over E-bike batterij bereik

Hoe snel gaat een E-bike?

De snelheid van uw e-bike hangt af van hoe hard u trapt, de modus waarin u rijdt en wordt beperkt door de voorschriften in uw land.

Tijdens het trappen helpt de E-bike motor je totdat je deze maximale snelheden bereikt. Zodra je deze maxima hebt bereikt, kun je sneller gaan, maar je benen zullen al het werk moeten doen; de motor geeft geen ondersteuning meer. Zodra uw snelheid onder de maximumsnelheid zakt, wordt de motorondersteuning hervat.

how fast an e-bike can go table

WAT MAAKT EEN LIV E-BIKE UNIEK?

Net als alle fietsen die we maken, zijn onze e-bikes ontworpen voor vrouwen, door vrouwen, met maar één prioriteit voor ogen: vrouwen de beste pasvorm en prestaties op de markt bieden. Door de geometriegegevens van damesfietsen te gebruiken en vervolgens zorgvuldig de plaatsing en integratie van motor en batterij te overwegen, ontwerpen we e-bikes zonder de pasvorm en het comfort op te offeren die het merk kenmerken.

We hebben onze E-bike-motoren samen met Yamaha ontwikkeld, met input van onze professionele atleten over de hele wereld om je een natuurlijk en krachtig rijgevoel te geven.

We maken E-bikes met trapondersteuning die passen bij elk type rit dat jij wilt ervaren; E-MTB, E-trekking, E-road, E-forens en E-recreatie.

Lees meer over hoe wij fietsen voor vrouwen maken

Hoeveel weegt een E-bike?

Het gewicht van Liv E-bikes varieert, afhankelijk van het model, de maat, de afwerking, de hardware en de accessoires; en ja, een E-bike is waarschijnlijk zwaarder dan je traditionele fiets. Het gewichtsverschil wordt echter meer dan gecompenseerd door de boost die je krijgt van de trapondersteuningsmotor en batterij.

De meest nauwkeurige manier om het gewicht van een fiets te bepalen, is door uw plaatselijke dealer deze voor u te laten wegen. Al onze E-bikes zijn ontworpen voor het beste gewicht en rijkwaliteit in hun klasse.

MAG EEN E-BIKE NAT WORDEN?

Ja, E-bikes kunnen nat worden; rijd gerust in de regen, door plassen en was je E-bike! Alle elektrische componenten zijn zeer waterbestendig; ze zijn echter niet waterdicht - dus hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden:

Droog jouw E-bike altijd volledig af voordat je deze opbergt.
Gebruik bij het wassen van je E-bike geen hogedrukreiniger. Hierdoor kan er water in de elektrische componenten komen, waardoor deze defect kunnen raken.
Less is more als het om water gaat. Leid geen water naar de control units, het display, de motor, de batterij, de ophanging of de lagers. Als de interne elektrische onderdelen nat worden kan de isolator corroderen wat leidt tot stroomuitval.

Meer tips over het wassen van een E-bike

ZIJN E-BIKES LUID?

Absoluut niet! E-bikes zijn verrassend stil. Wanneer de trapondersteuningsmotor wordt ingeschakeld terwijl u aan de pedalen draait, hoort u een laag gezoem.

KRIJG IK NOG WEL EEN BEETJE BEWEGING OP EEN E-BIKE?

Dat kan je zeker; en net als bij elke fiets geldt: hoe harder en langer je fietst, hoe meer beweging je krijgt op je e-bike.

Hier zijn een paar tips om aan jouw beweging te komen op een E-bike:

  1. Gebruik je E-bike zonder enige ondersteuning of in Eco-modus; en voel je benen nog steeds branden.
  2. Rijd verder en langer; doe meerdere ronden van je favoriete afterwork-lus.
  3. Rijd met mensen die sneller zijn dan jij, je zult moeten werken om bij te blijven, zelfs met de trapondersteuning.
  4. Op je E-bike word je aangemoedigd door de snelheid/fun-factor en word je gemotiveerd om de deur uit te gaan en langer te rijden.
  5. Rijd met uw e-bike naar de markt, doktersafspraak of koffiedate, in plaats van met uw auto te rijden. Zelfs met trapondersteuning krijg je veel meer beweging dan zittend achter het stuur.

Meer info over E-bike motor ondersteuningsmodi

HOE KOOP IK EEN E-BIKE?

Voor het beste advies ga je naar een Liv dealer bij jou in de buurt. Bekijk onze website naar onze modellen en de voorraad per Liv winkel