Registreer nu jouw Liv fiets voor levenslange garantie.  Registreer nu!

Motivation is Contagious: Meet Elle Linton

Loughton, Essex, VK
Elle's reis naar professionele fitnessinstructeur, blogger en inspirerend rolmodel voor vrouwen over de hele wereld begon op drie wielen, niet op twee. Als jongere, opgegroeid in Barbados, begon Elle op een driewieler te rijden en op 12-jarige leeftijd, nadat haar familie naar het VK was verhuisd, kreeg ze haar eerste tweewielige fiets. Als tiener vond ze vrijheid op de fiets, een manier om van plek naar plek te komen, om te socializen met haar vrienden en om op ontdekkingsreis te gaan. Als volwassene realiseerde Elle zich niet dat fietsen veel meer boden dan woon-werkverkeer, totdat een vriendin haar kennis liet maken met wielrennen. Dit was de toegangspoort voor Elle om te ontdekken wat het wielrennen haar te bieden had en alles wat ze in de sport kon brengen.

Elle's hele carrière stond in het teken van het inspireren en ondersteunen van anderen door middel van beweging en het zoeken en delen van kennis. Toen ze eenmaal haar herontdekte passie voor fietsen begon te verkennen, dook ze gretig in om zoveel mogelijk over de sport te leren en dit met anderen te delen.

“Ik heb nog nooit beleden de beste te zijn in wat dan ook, maar ik ben altijd bereid om het te proberen, te komen en anderen aan te moedigen hetzelfde te doen, zodat ze de manieren van bewegen kunnen vinden die ze leuk vinden. En voor mij is inspiratie tweerichtingsverkeer - ik word constant geïnspireerd door andere vrouwen die ik ontmoet om uit te gaan en aan mijn doelen te werken, dus als dat dan andere vrouwen inspireert, is het een win-winsituatie! "
Ze begon haar avonturen op sociale media te beschrijven en werd opgeleid om een vrouwenritleider te worden bij British Cycling; die de mogelijkheid bood voor groepsritten, vaardigheidslessen en een veilige, inclusieve ruimte voor haar om zich als wielrenner te ontwikkelen.

Naarmate Elle dieper in het fietsen dook, werd het gebrek aan vertegenwoordiging van vrouwen en vrouwen van kleur steeds duidelijker. Ze realiseerde zich voor velen in de wielersport dat vertegenwoordiging en diversiteit binnen de sport geen probleem was, omdat ze het niet konden zien. Op dit punt nam ze de bewuste beslissing om een zichtbaar rolmodel te zijn, om haar platform te gebruiken als een noodzakelijke bondgenoot voor degenen die minder zichtbaar zijn en om andere vrouwen en meisjes aan te moedigen om te fietsen.

“Ik ben vastbesloten om te verschijnen, voor mezelf en voor anderen; om andere vrouwen aan te moedigen en te inspireren, met name BAME-vrouwen (zwarte, Aziatische en etnische minderheden) om hun eigen passie te verkennen en te ontdekken. "
Elle verdiepte zich volledig in de wielersport en begon de barrières te identificeren die meer vrouwen beletten de sport te betreden. Ze creëerde online bronnen voor vrouwen om vragen te stellen en contact te leggen met anderen, werd een Liv-ambassadeur en begon groepsritten voor vrouwen te leiden in haar plaatselijke fietsenwinkel, Giant Loughton. Deze betrokkenheid van de gemeenschap motiveerde en verwelkomde niet alleen anderen, maar het hielp Elle ook met verantwoording en de deur uit.

“Ik streef ernaar om integer te leven - door te doen wat ik zeg dat ik zal doen, wanneer ik zeg dat ik het zal doen.​
Elle's grootste uitdaging is altijd het 'willen' bewegen en de gevoelens van voldoening en endorfine die volgen op daadwerkelijk bewegen. Het is het deel in het midden dat moeilijk is: het aantrekken van haar uitrusting, het aantrekken van haar schoenen en het uitstappen. Als ze er eenmaal is, is het gemakkelijk. Externe verantwoordelijkheid, deel uitmaken van een team, trainingspartners hebben en doelen stellen, heeft Elle geholpen om consistent te blijven in haar training, gemotiveerd te blijven en anderen mee te nemen op haar reis.

Elle's beste tips om betrokken te raken en gemotiveerd te blijven:
Stel altijd vragen, en wees niet bang om iets te vragen! Er valt veel te leren over fietsen en de wielersport, van technisch jargon tot de beste routes en het gebruik van Zwift. De fietsgemeenschap is inclusief en zit vol met zoveel vrouwen die graag met je delen wat ze weten!
Bel een vriend. Neem contact op met een vriend als je wat extra aanmoediging nodig hebt, vraag om een peptalk en plan een "trainingsdatum".
Zoek een gelijkgestemde gemeenschap. Maak gebruik van uw fietsgemeenschap en meld u aan voor virtuele evenementen en uitdagingen. Deze evenementen houden je gemotiveerd, vooral als je wordt ondersteund door andere mensen die met dezelfde uitdagingen te maken hebben.
Blijf verantwoordelijk. Deel uw doelen met vrienden, familie en op sociale media; dit zal u helpen uzelf verantwoordelijk te houden voor uw langetermijndoelen.
Trakteer uzelf! Wanneer u een benchmark bereikt of een doel bereikt, trakteer uzelf dan op een nieuwe trui, een nieuwe korte broek of een speciale koffie. Dit zijn geweldige prikkels om de deur uit te gaan.

Volg Elle:
Instagram: instagram.com/ellelinton

Facebook: facebook.com/simpelle

Website: www.keepitsimpelle.com